Bij veel processen is het noodzakelijk om de relatieve luchtvochtigheid van de omgevingslucht op een bepaald niveau te houden. Met name in de wintermaanden zakt de relatieve luchtvochtigheid nogal eens onder de noodzakelijke waarde.
B&B Humidification BV biedt een scala aan mogelijkheden om dit met Ultrasoon-, perslucht- of met hogedrukbevochtiging op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld middels Ultrasoon of hogedruk via de luchtbehandelingskast. Met Ultrasoon is het zelfs mogelijk om direct in het kanaal zonder “natte sectie” te bevochtigen.
In het geval van grote oppervlaktes kan het veel beter zijn om in de ruimte te bevochtigen met hogedruk bevochtiging of eventueel perslucht. Als het niet gewenst is om de hele ruimte op niveau te brengen kan ook slechts lokaal de luchtvochtigheid omhoog worden gebracht met diverse systemen.
De systemen die B&B Humidification BV produceert en levert zijn tevens afgestemd op het hygiëne vraagstuk zodat ze prima opgenomen kunnen worden in bijvoorbeeld een legionella-beheersplan.
Zowel Ultrasoon als hogedruk zijn energiezuinig en als het gaat om het vervangen van een bestaande stoombevochtiger, dragen ze in grote mate bij aan het verlagen van het energieverbruik. Zeker daar waar het gaat om een 24-uurs bedrijf zijn de besparingen zo substantieel dat de eventuele meerprijs op zeer korte termijn terugverdient is.

Vervanging van een stoombevochtiger

De B&B Humidifier LBK serie is bij uitstek geschikt om een stoombevochtiger één op één te vervangen. Daar waar de stoombevochtiger zijn stoom inblaast kan de B&B Humidifier ultrasone nevel inblazen zonder aanpassingen aan kanaal of stoomsectie.
De FinestFog hogedruk is bij uitstek geschikt om stoombevochtiging te vervangen daar waar grote capaciteiten (meer dan 60 liter per uur) gevraagd zijn. Bij het toepassen van hogedrukverneveling is een natte sectie,  voorzien van een druppelvanger en een maximale luchtsnelheid, noodzakelijk.
Het adiabatisch koeleffect zal bij beide principes een groot deel van het jaar bijdragen aan de koeling van een gebouw maar zal met name in de wintermaanden gecompenseerd moeten worden d.m.v. bijverwarming.

De voordelen op een rijtje
De B&B Humidifier (ultrasoon) FinestFog (hogedruk)
Energiezuinige bevochtiging Energiezuinige bevochtiging
Eenvoudige installatie Tot zeer grote capaciteiten leverbaar
Bevochtiging in LBK, kanaal of in de ruimte 1 unit voor bevochtiging meerdere LBK’s
Toepasbaar in renovatie en nieuwbouw Toepasbaar in renovatie en nieuwbouw
Laag aansluitvermogen Zeer laag aansluitvermogen
Osmose water (belangrijk voor Hygiëne) Osmose water (belangrijk voor Hygiëne)
Adiabatische koeling Adiabatische koeling