Om het hele jaar door conference peren te kunnen verkopen worden deze na de oogst opgeslagen in grote koelcellen voor langdurige bewaring. Om het rijpingsproces te vertragen wordt in deze cellen zowel het zuurstofniveau verlaagd als ook de temperatuur tot +/- 1,5 graad onder nu.
Tijdens het koelen van de lucht in een cel wordt er vocht aan de lucht ontrokken met als gevolg dat peren uitdrogen. Dit heeft een negatief effect op het gewicht en de kwaliteit van de peer. Veiling Haspengouw voorkomt dit door tijdens en na een koelactie extra vocht in de cel te brengen waardoor het verdampingsproces wordt gecompenseerd en de peer haar kwaliteit gedurende het jaar behoudt.

Het bij lage temperaturen bevochtigen in een koelcel is niet eenvoudig; het vocht wordt lastig opgenomen door de lucht en vaak is de algemene bevochtigingapparatuur in de markt niet geschikt om bij die lage temperaturen goed te blijven functioneren.

Samen met Van Amerongen uit Tiel heeft B&B Humidification op zestien cellen de B&B Humidifier ULO geïnstalleerd, die zorgen voor een juiste vochtbalans in de cel tijdens en na het koelen.

De ultrasone nevel en de unieke bouwwijze van de B&B Humidifer ULO met toepassing van robuuste schakelkasttechniek en de eenvoudig uitwisselbare ultrasoon elementen met een lange levensduur, zorgen wel voor een probleemloze bevochtiging onder deze omstandigheden. Door te kiezen voor een scheiding van het bevochtigingscompartiment en het elektrische deel ondervindt de B&B Humidifier ULO geen nadelige gevolgen van het vochtige, koude klimaat in de koelcel. De robuuste techniek zorgt voor een zeer lange levensduur de opweegt tegen de investering.

Voordelen van bevochtiging in perencellen:
• Minder gewichtsverlies tijdens het inkoelen
• Minder gewichtsverlies tijdens de lange bewaring
• Betere kwaliteit het hele jaar door dus meer opbrengst per kilo

Gerelateerde producten

No products found which match your selection.