In een zorgomgeving is het belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid (RV) van de omgevingslucht in het gebouw op een bepaald niveau te houden. Een goede RV draagt bij aan het welzijn van de patiënten, bewoners en medewerkers. Maar met name in de wintermaanden zakt de RV nogal eens (ver) onder de gewenste waarde (meestal 45%), waardoor er allerlei lichamelijke klachten kunnen ontstaan en het lichaam gevoeliger is voor infecties.
Men kan dit probleem lokaal oplossen door in de betreffende ruimte middels een bevochtiger de RV te verhogen, maar meestal is het beter om centraal bij de luchtbehandelingskast(en) vocht toe te voegen.
B&B Humidification BV biedt een scala aan mogelijkheden om dit met Ultrasoon- of met hogedruk bevochtiging op te lossen in de luchtbehandelingskast. Met Ultrasoon is het zelfs mogelijk om direct in het kanaal zonder “natte sectie” te bevochtigen. In de zorg wordt meer dan in andere sectoren aandacht besteed aan de hygiëne. De systemen die B&B Humidification BV produceert en levert zijn daarop afgestemd zodat ze prima opgenomen kunnen worden in bijvoorbeeld een legionella-beheersplan.
Beide type systemen zijn energie-zuinig en als het gaat om het vervangen van een bestaande stoombevochtiger, dragen ze in grote mate bij aan het verlagen van het energieverbruik van een (kantoor)pand. Zeker in de zorg waar het meestal gaat om een 24-uurs bedrijf zijn de besparingen zo substantieel dat de eventuele meerprijs op zeer korte termijn terugverdient is.

Vervanging van een stoombevochtiger

In geval van vervanging van een stoombevochtiger is het praktisch altijd een kwestie van het uitruilen van het systeem. Een B&B Humidifier kan op dezelfde plek geïnstalleerd worden en heeft meestal geen aanpassingen aan de kast nodig. Op de plek van de stoomlans kan de inblaas van de Ultrasoon unit worden gemaakt.

De voordelen op een rijtje
De B&B Humidifier (ultrasoon) FinestFog (hogedruk)
Energiezuinige bevochtiging Energiezuinige bevochtiging
Eenvoudige installatie Tot zeer grote capaciteiten leverbaar
Bevochtiging in LBK, kanaal of in de ruimte 1 unit voor bevochtiging meerdere LBK’s
Toepasbaar in renovatie en nieuwbouw Toepasbaar in renovatie en nieuwbouw
Laag aansluitvermogen Zeer laag aansluitvermogen
Osmose water (belangrijk voor Hygiëne) Osmose water (belangrijk voor Hygiëne)
Adiabatische koeling Adiabatische koeling